Hvilke kørekort er tilladt i Schengen-området i 2023

 Hvilke kørekort er tilladt i Schengen-området i 2023

Hvilke kørekort er tilladt i Schengen-området i 2023. Naturligvis den nemmeste måde at få et dansk kørekort ved hjælp af professionelle formidlere som os, der hjælper med at lette processen. Du kan kontakte denne formidler for at få hjælp til at få dansk kørekort inden for få dage. Derudover kan dette bureau hjælpe udlændinge med at få deres danske kørekort meget nemt inden for få dage. Vi kan også hjælpe dig med at bytte et udenlandsk kørekort til et dansk inden for få dage. Disse tjenester leveres også af vores partnere i mange andre lande.

Kørekursusudbyder Zutobi påpeger sin egen forskning i forskellene mellem landene, når det kommer til at få et kørekort. Det er ikke overraskende, at disse forskelle er ret store. Zutobi kiggede blandt andet på omkostningerne til en køreprøve, den alder, hvor du kan begynde at tage dit kørekort, eventuelle yderligere prøver, der er involveret, og mængden af ​​lektioner, der skal til for at starte eksamen.

Må du køre med udenlandsk kørekort i Europa? Skal du ansøge om et lokalt kørekort? Her svarer vi på alle dine spørgsmål om kørsel i Europa.

Hvis Schengen-området er det største i verden, der tillader bevægelsesfrihed, betyder det, at det er muligt at køre med enhver form for kørekort? Nå, som sædvanlig, det afhænger af! Her er hvad du behøver at vide om lovligt kørsel på de europæiske veje.

Er dit kørekort udstedt af et europæisk land? Du er ikke forpligtet til at bytte den. Hvis dit kørekort er udstedt af et af de 30 EØS-lande (EU-lande + AELE undtagen Schweiz), kan du køre i alle disse lande, uanset varigheden af dit ophold. Du behøver ikke ombytte det til et lokalt kørekort (undtagen under visse omstændigheder), hvis du opfylder nogle betingelser:

Du er indehaver af et gyldigt kørekort.
Dit kørekort skal overholde reglerne i det land, du opholder dig i (f.eks. kan gyldighedsperioden ændre sig afhængigt af landet).

Vidste du ?

Et nyt og unikt europæisk kørekort blev lanceret i 2013. Det er gyldigt i alle europæiske lande. Det er på størrelse med et betalingskort og plastificeret, sikret mod svindel (med en elektronisk chip) og fornybart. Gyldighedsperioden varierer afhængigt af hvert EU-land.

Frankrig har for eksempel en gyldighedsperiode på 15 år for kategori A og B, og fem år for de tunge (C og D) eller underlagt lægehjælp. Fornyelsen er kun administrativ, uden lægebesøg eller praktisk prøve (undtagen i specifikke situationer i henhold til færdselsregler).

Hvilke kørekort er tilladt i Schengen-området i 2023

I Frankrig er alle kørekort udstedt før den 19. januar 2013 gyldige indtil den 19. januar 2033.

I hvilket tilfælde skal du ombytte dit kørekort i et andet EØS-land? Hvis du vil: Du kan kun have ét europæisk kørekort på samme tid. Hvis du flytter til et andet EØS-land, behøver du ikke at bytte det, men det har du lov til, hvis du er villig til det.

Obligatorisk: hvis dit kørekort er blevet stjålet, tabt eller beskadiget, hvis du er indehaver af et kørekort på livstid, udstedt i dit hjemland, og myndighederne fra dit bopælsland kræver et kørekort med begrænset gyldighed og din er, ifølge deres regler, snart udløbet.

Hvordan beder jeg om en udveksling?
Du skal henvende dig til myndighederne i dit bopælsland. Du skal hverken bestå køreprøven eller eksamen. Trafikregulerende myndigheder vil tjekke med dit tidligere bopælsland, om dit kørekort er i god stand (ingen begrænsninger, ingen suspendering eller inddragelse af kørekort), før du leverer det europæiske, der er tilgængeligt siden 2013.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *